Edzés

Edzés

Állapotfelmérés

Az első találkozás alkalmával egy rövid beszélgetés során együtt átvesszük milyen problémával és/vagy céllal érkeztél. Erre a beszélgetésre azért van szükség, hogy jobban megismerjelek, illetve, hogy be tudj mutatni minden olyan előzményt (sportmúlt, sérülések, orvosi diagnózis stb.) ami a közös munkánkat befolyásolhatja.

A beszélgetést követően testképet, testtartást vizsgálok, majd elvégezzük a funkcionális mozgásminta szűrést (FMS teszt). Ez segít megmutatni mik azok a fejlesztendő területek, amikkel elengedhetetlenül szükséges foglalkoznunk, hogy hatékonyabbá tudjuk tenni a fejlődésedet.

Az állapotfelmérésre is már olyan sportolásra alkalmas öltözetben érkezz, ami számodra a legkomfortosabb és könnyedén tudsz benne mozogni. Váltócipő nem szükséges, minden alkalommal mezítláb fogunk dolgozni.

Állapotfelmérés időtartama: 60-90 perc

Állapotfelmérés ára: 12.000,- HUF

kettlebell oktatás & funkcionális szemléletű erőnléti edzés

A név kötelez alapon, a munkám fő irányvonala a kettlebell-oktatás. Ezen kívül persze minden más olyan eszközt és módszert szívesen bevetek, mely a Te edzésprogramodban alkalmazható és a kitűzött célt szolgálja.

Az erőnléti edzések legtöbbször egy bemelegítéssel kezdődnek, majd az óra fő részében egyénre szabott gyakorlatokkal dolgozunk a test egészére. Az órát levezetéssel, nyújtással zárjuk. Az edzések során igyekszem megtanítani neked a gyakorlatok helyes és biztonságos kivitelezését, hogy később akár önállóan is használni tudd őket.

Az edzések fő irányvonala az egyszerűség és a személyre szabottság, ami nálam nemcsak abban nyilvánul meg, hogy a célodnak megfelelő gyakorlatokat válogatok össze, hanem arra is igyekszem odafigyelni, hogy mindezt úgy tegyük, hogy egy belső motivációt alakítsuk ki, vagyis, hogy szívesen csináld és a sajátodnak érezd ezt az egészet. Ezt azért tartom fontosnak, mert csak így fogod tudni beépíteni az életedbe és kikapcsolódásként tekinteni rá a mindennapi teendők sűrűjében.

A foglalkozások időtartama: 45-50 perc (igény esetén van lehetőség dupla órára)

1 foglalkozás ára: 8.000,- HUF

5 alkalmas bérlet: 37.500,- HUF

10 alkalmas bérlet ára: 70.000,- HUF

(Minden bérlet a vásárlás időpontjától számított 6 hónapig érvényes)

funkcionális szemléletű rehabilitációs foglalkozások

(nem minősül egészségügyi ellátásnak!)

Minden olyan esetben, amikor valaki sport- vagy egyéb sérülés miatt károsodást szenvedett; esetleg tartósan fennálló mozgásszervi fogyatékossággal él együtt bármilyen okból kifolyólag, az rehabilitációt igényel.

A rehabilitációs folyamat során, ezen belül is a mozgásszervi rehabilitáció segítségével tudja visszanyerni azon képességeit az egyén, melyekben a hiányállapot átmentei jelleggel vagy tartósan fennáll, így tud majd újra teljesebb és boldogabb életet élni.

Ez a folyamat speciális és egy csapatmunkát feltételez. Vagyis szakemberek közös együttműködését.  Ennek megfelelően az első találkozás alkalmával itt is egy állapotfelmérés, mozgásminta szűrés történik. Ennek során nem feladatom a diagnosztizálás, viszont ha az adott problémával kapcsolatban rendelkezésre áll egy szakorvosi vélemény, mindenképp hozd magaddal, mert célzottabban fogunk tudni együtt dolgozni a megoldáson.

1 foglalkozás ára: 8.000,- HUF

5 alkalmas bérlet: 37.500,- HUF

10 alkalmas bérlet ára: 70.000,- HUF

(Minden bérlet a vásárlás időpontjától számított 6 hónapig érvényes)

kinesio tape felhelyezés

A kinesio tape kezelések napjainkban egyre elterjedtebbé váltak. A tapaszolás, mint kiegészítő eljárás, a rehabilitációban és a prevencióban is egyformán létjogosultsággal bír, mind az élsport, mind pedig a hétköznapi emberek körében.

Kenzo Kase-nek, a kinesio tape feltalálójának célja az volt, hogy a forradalmian új, rugalmas és ragasztható szalagokkal kiváltsa az elavulttá váló merev rögzítéseket.

A tape serkenti a vérkeringést, fokozza a nyirokkeringést. Csökkenti az olyan letapadásokat, melyek mobilitás hiányhoz vezethetnek, ami pedig növelheti az újabb sérülések kialakulásának kockázatát.

Ára: testtájanként: 5.000,- 

A kinesio tape kontraindikációi: 

  • daganatos megbetegedés
  • trombózisveszély, bizonyos szív- és érrendszeri betegségek
  • gennyes gyulladás
  • várandósság első 3 hónapjában hason és derékon.
  • bőrsérülés
  • gyulladt visszér
  • kiálló anyajegy
  • lázas állapot, fertőző betegség
  • szisztémás betegségek
  • autoimmun betegségek

A fenti esetekben a kinesio tape használata nem megengedett, egyéb esetekben, ha más orvosi diagnózissal rendelkezel, kérlek erről minden esetben tájékoztass.

milyen módszerekkel és eszközökkel dolgozom?

A „kettlebell” vagy oroszul „girja” egy hagyományos öntöttvas súly, ami úgy néz ki, mint egy ágyúgolyó fogantyúval. Ez az eszköz éppen egyszerűsége miatt verhetetlen. Tömör, olcsó, elpusztíthatatlan és bárhol használható. Rendkívül hatékony és biztonságos módon tudja javítani az alap kondicionális képességek szinte minegyikét: erő, állóképesség, koordináció, és bizonyos szempontból a hajlékonyságot is. A kettlebell különlegessége az eltolt tömegközéppontjában is rejlik. Ennek köszönhetően a vállakat speciális módon terheli meg, fejlesztve ezzel a vállízület stabilitását és mobilitását is egyaránt, továbbá ez teszi lehetővé a dinamikusabb lendítéseket, szakításokat a kézi súlyzós gyakorlatokhoz képest. A talajtól való elemelések, és egyéb erő gyakorlatok rendkívüli módon igénybe veszik és fejlesztik a törzs- és a gerinc mentén futó izmok, valamint a csípőizmok erejét, mely manapság népbetegségnek számító hátfájást rövid úton megszüntetheti. Nem utolsó sorban a megfelelő gyakoriság és intenzitás mellett végzett kettlebell edzés, a szervezetet magas kalóriafelhasználásra készteti, így kivaló alapja lehet egy életmódváltásnak, fogyásnak.

A TRX-et Randy Hetrick találta fel. Randy az amerikai tengerészgyalogság elit alakulátánál a Navy SEAL-nél (SEa, Air and Land rövidítése) szolgált, amikor 1997-ben Dél-Kelet Ázsiában az edzéshiány miatt egy régi jujitsu övet beakasztott az ajtóba és elkezdte a saját súlyát felhasználva edzeni. Miután a műveleti kapitánya lett speciális SEAL egységeknek, arra keresett megoldást, hogy hogyan lehet viszonylag kis helyen (például tengeralattjáróban, hajókon) edzésben tartani a katonákat komolyabb felszerelés híján. Kezdetben ejtőernyő hevedereket kötöttek össze hajójavításhoz szükséges gumieszközökkel. Randy 2001-ben leszerelt, megalkotta a TRX-et és létrehozta a Fitness Anywhere Inc cégét. A eszköz és a hozzá kapcsolt tréning hamar elterjedt egész világon. Egyszerű mégis komplex mozgásokat tesz lehetővé és abszolút bárhol használható. A hevederes edzés javítja a testtudatot, fejleszti a törzs izomzatát. Intenzitása a különböző dőlésszögekben végzett gyakorlatokkal abszolút egyénre igazítható, így kezdők és haladók edzéseiben kiváló eszköz lehet.

Tudnivalók

Az első találkozás alkalmával egy rövid beszélgetés keretében átvesszük együtt milyen problémával és/vagy kitűzött céllal érkeztél. Amennyiben nem tudsz konkrét célt megfogalmazni, akkor segítek ebben. Együtt meghatározunk egy reálisan kitűzhető és elérhető cél, aminek a megvalósításában támogatni foglak, hogy garantáltan fejlődni tudj és sikert érhess el.

A beszélgetést követően elvégezzük az állapotfelmérést. Erről itt olvashatsz több információt. (és itt lehetne kattintható maga az itt szó, ami az állapotfelmérés oldalra irányítaná, de ha nem megoldható, akkor nem lényeges)

Olyan sportolásra alkalmas öltözetben érkezz, ami számodra a legkényelmesebb és könnyen tudsz benne mozogni. Váltócipő nem szükséges, mezítláb fogunk dolgozni, ha fázós vagy zoknit készíts.

Hozhatsz magaddal saját törölközőt a talajon végzett gyakorlatokhoz, de én is tudok neked adni, ha ez szükséges.

Hozhatsz magaddal saját ivóvizet is, de ezzel is tudok szolgálni, ha esetleg elfelejtenéd.

Orvosi vagy egyéb dokumentáció, amennyiben ez befolyásolhatja a közös munkánkat.

Amennyiben szükséges edzés után zuhanyoznod, erre van lehetőséged, amihez minden szükséges eszközt (törölköző, tusfürdő stb.) tudok biztosítani, de ha a sajátodat szeretnéd használni, hozd magaddal egész nyugodtan.